Geschiedenis van Cafetaria De Ballon

De Ballon is een bekend fenomeen op het kruispunt van de Burgemeester van Reenensingel en de Plaswijckweg in Gouda. Sinds het ontstaan van de wijk Bloemendaal is op dit punt altijd al een cafetaria aanwezig geweest. Toch is er door de jaren heen ook veel veranderd.

Op 1 juli 2005 opende De Ballon haar deuren. Eigenaar Taco Zuur was al bekend van Cafetaria De Ballon uit Winkelcentrum Goverwelle, waar De Ballon haar naam dan ook aan te danken heeft.

De verbouwing

Na enkele maanden van voorbereidingen ging Taco Zuur in februari 2005 over tot de aankoop van een voormalig Cafetaria (Mini Suisse) aan de Burgemeester van Reenensingel 50 in Gouda. Het pand, gebouwd in 1976, was toen al 10 maanden niet meer in gebruik en was dringend toe aan vernieuwing.

Taco besloot de zaak grondig aan te pakken en nam bouwbedrijf M.G.S. in de arm. Al snel werd begonnen met de sloop van het bestaande pand, gevolgd door de bouw van een prachtig nieuw pand op dezelfde plek. De maanden daarop werd er zeer hard gewerkt door Taco zelf, aannemer M.G.S. en een aantal bedrijven waaronder De Leeuw Interieurbouw en de firma Qbitec, leverancier van de hoog rendements bakwand die bij De Ballon werd geïnstalleerd. Sindsdien mag het cafetaria zich verheugen op een nog altijd groeiend aantal klanten.